maandag 7 november 2011

Sanyo wordt Panasonic

Sinds 1 april 2011 is Sanyo voor 100% dochteronderneming van Panasonic. Om het mission statement nog meer over te dragen naar de groep Panasonic, zal Sanyo geüniformiseerd worden met de andere leden. Daarom wordt Sanyo vanaf 1 april 2012 Panasonic.

Wat wijzigt?
  • De merknaam verandert van Sanyo naar Panasonic.
Wat blijft ongewijzigd?
  • De HIT-modules behouden een unieke technologie.
  • De distributie via AS Solar Benelux blijft voor de rest op dezelfde manier verlopen.

vrijdag 4 november 2011

Solon Blue 230/07 beste ooit in PV+Test

 

De PV+Test, ontwikkeld door Solarpraxis AG en TÜV Rheinland, zorgde in september voor een nieuwe leider op de markt van geteste modules. De Solon Blue 230/07 module behaalde genoeg punten om zich op de lijst te manifesteren met rating ‘uitstekend’.

In de PV+Test worden meer dan 25 parameters bekeken waardoor de sterktes en zwaktes van de producten naar boven komen. Door middel van onder meer een klimaatkamertest en een test voor de mechanische belasting worden er punten toegekend aan de verschillende modules. Naast de weerstand bekeken over enkele jaren, worden ook parameters die voor een grotere opbrengst zorgen onderzocht. Zaken zoals de temperatuur en de lichtinval vormen hierbij de belangrijkste aspecten.

De Solon Blue 230/07 module scoorde in het algemeen beter dan alle andere modules die ooit al werden getest. Hieruit volgt dat deze module de eerste wordt op de rangschikking van de PV+Test.