dinsdag 31 juli 2012

UPDATE: SMA Sunny Explorer 1.04

Ook Sunny Explorer, de gratis software van SMA voor draadloze controle van PV-installaties met Bluetooth, krijgt een update.

Belangrijkste nieuwigheid hier is de “Bluetooth network topology tool”. Dit geeft een visueel overzicht van de installatie en zorgt voor een betere identificatie van de Bluetooth netwerken. Bij eventuele problemen wordt het dus meteen duidelijk waar de storing zit.

Ga naar de pagina van Sunny Explorer op de SMA-website en kies de tab “Downloads” om Sunny Explorer 1.04 te downloaden.

Download de update hier.

maandag 30 juli 2012

UPDATE: SMA Sunny Design 2.30

Een nieuwe update van Sunny Design, de gratis software van SMA voor installatieontwerp, is nu beschikbaar.

Belangrijkste nieuwigheid is dat de Sunny Boy TL-21 reeks in Sunny Design gecertificeerd is voor de Benelux. Deze omvormers zullen dus nu ook als optie verschijnen.

Ga naar de pagina van Sunny Design op de SMA-website en kies de tab “Downloads” om Sunny Design 2.30 te downloaden.

Download de update hier. 

donderdag 5 juli 2012

Nieuw: KOSTAL Piko 7.0

In de tweede helft van 2012 zal het gamma van KOSTAL-omvormers uitgebreid worden met de nieuwe Piko 7.0 omvormer. De Piko 7.0 zorgt voor nog meer keuze in 3-fasige KOSTAL-omvormers. Hij dicht ook de kloof tussen de Piko 5.5 en de Piko 8.3 omvormers.

Dankzij het grote DC-ingangsspanningsbereik (180 tot 950V) is deze 3-fasige omvormer breed inzetbaar. De 2 onafhankelijke MPP-trackers verzekeren een maximale opbrengst en flexibiliteit in de planning van uw systeem.

Zoals de andere KOSTAL-omvormers heeft de Piko 7.0 een breed scala aan communicatie- en monitoringopties standaard ingebouwd.

Binnenkort beschikbaar bij GPC Europe! (het vroegere AS Solar Benelux)