maandag 21 januari 2013

PERSBERICHT: AS Solar Benelux wordt Grid Parity Concepts Europe (GPC Europe) na buy-out

PERSBERICHT

Meulebeke, 14 januari 2013 – AS Solar Benelux wordt Grid Parity Concepts Europe (GPC Europe)

Hoewel de PV-markt in verschillende landen moeilijke tijden doormaakt, heeft GPC Europe (het vroegere AS Solar Benelux) het volste vertrouwen in de toekomst.
Door een buy-out komt het bedrijf voor 100% in Belgische handen.
Voor onze partners verandert er nauwelijks iets, behalve de naam.

Ignace Dumon, medeoprichter en zaakvoerder:
“De Benelux blijft onze thuismarkt die we op onze gekende gedreven manier bewerken. Daarnaast zullen we onze internationale activiteiten verder uitbouwen. Dit benadrukken we in de firmanaam die wijzigt naar Grid Parity Concepts Europe of kortweg GPC Europe.”

Geert Maenhout, managing director:
“Dit is een fantastisch moment voor onze onderneming.
De buy-out betekent dat wij het volste vertrouwen hebben in de PV-markt.
Wij wensen verder onze rol als sterke speler te vervullen, zowel op de binnenlandse als op de Europese markt, en zullen hiervoor blijven inspelen op onze sterke punten zoals service, een compleet productengamma, korte leveringstermijnen, sterke logistiek, een gebruiksvriendelijke webshop en dergelijke.”

Ignace Dumon:
“De PV-markt staat in vele landen onder druk maar als deel van de maatschappij zijn we onszelf verplicht de kaart van hernieuwbare energie te trekken. Daarnaast zal de stijgende energiekost de consument verder in de richting van zonnepanelen sturen.
Grid Parity houdt in dat de opwekkosten van zonnestroom gelijk zijn aan de verkoopprijzen van grijze stroom, waardoor investeren in zonne-energie kostenneutraal is.
GPC Europe weerspiegelt dit idee. We willen dan ook onze rol als voortrekker opnemen om Grid Parity spoedig mogelijk te maken en op die manier samen met onze partners een groene toekomst uit te bouwen.”

Voor meer informatie: www.gpceurope.com