vrijdag 2 maart 2012

BISOL-modules bestand tegen extreme weersomstandigheden

Uit testen is gebleken dat de hoogwaardige modules van BISOL barre weersomstandigheden weerstaan. Ze verdragen windstoten tot 200 km/u en zijn bestand tegen een loodrechte inslag van hagel van 25 mm diameter aan een snelheid van 83 km/u. Elk BISOL-paneel is goedgekeurd voor een korte mechanische belasting van 900 kg en kan in normale omstandigheden een gewicht van 400 kg houden.

Het kan niet genoeg benadrukt worden hoe belangrijk het is rekening te houden met extreme weersomstandigheden wanneer een PV-installatie geplaatst wordt.

In Zuidoost-Europa hebben stevige winden geen enkel schadelijk effect gehad op de PV-modules van BISOL. Verschillende PV-installaties werden verwoest maar BISOL-installaties ondervonden geen enkele schade. Volgens vertegenwoordigers van het bedrijf ligt dit aan het weldoordachte ontwerp van de PV-installatie, die rekening moet houden met de structuur van het dak, de karakteristieken van het gebouw, het specifieke klimaat en de windkarakteristieken van de omgeving.