maandag 24 juni 2013

3 GPC Europe leveranciers winnen een Intersolar AWARD 2013 in de PV-categorie.

LG, SMA en Schletter winnen een Intersolar AWARD 2013 in de categorie Fotovoltaïsche zonne-energie.



De LG Mono X NeoN module
LG heeft een hoogrendementsmodule, de Mono X NeoN,  ontwikkeld die een verbeterde efficiëntie met lagere kosten combineert. Dit wordt mogelijk gemaakt door n-type (bifacial) zonnecellen, waarbij de zonne-instraling langs beide kanten benut wordt. Bovendien worden de modules met 10 tot 20 procent minder materiaal geproduceerd.
Daardoor zijn deze LG modules bijzonder licht van gewicht en zeer goed bestand tegen de omgevingsfactoren. De jury was onder de indruk van de gebruikte technologieën, het duurzaam gebruik van de grondstoffen en de economische levensduur van deze modules.

De SMA Sunny Boy Smart Energy
Installatiegemak en een intelligent verbonden opslagsysteem in combinatie met PV-systemen, worden steeds belangrijker voor particuliere woningen. De Sunny Boy Smart Energy van SMA is een compacte, volledig geïntegreerd opslagsysteem ontworpen voor snelle en eenvoudige wandmontage. Met een capaciteit van 2 kWh, is het opslagsysteem bijzonder geschikt voor een optimaal gebruik van eigen productie. Consumptie direct bij de bron heeft ook een bijkomend voordeel: het elektriciteitsnet wordt minder belast door de lagere injectie op het net.
Een duurzame lithium-ion batterij heeft een positief effect op de totale economische levensduur van het opslagsysteem en vermindert het risico op uitval. Bovenal was de jury overtuigd van de plug & play-functie bij dit economisch verantwoorde opslagsysteem.


De Schletter Smart PV Charge
Schletter heeft met de Smart PV Charge een intelligent oplaadproces ontwikkeld dat voor een verbeterd ‘on-site’ gebruik van zonne-energie in combinatie met e-mobiliteit zorgt. Hiermee wordt een perfecte samenwerking tussen de PV-installatie, het energie management systeem en de batterij van een elektrisch voertuig mogelijk gemaakt. De Smart PV Charge zorgt ervoor dat de opgewekte zonne-energie zowel voor eigen huishoudelijk gebruik benut kan worden als voor het opladen van een elektrisch voertuig.